Jídelní lístek 24.2.-28.2.

PONDĚLÍ:

Polévka:
Frankfurtská 10,-Kč (k hlavnímu jídlu)
(20,-Kč malá polévka, 35,-Kč velká)
Hlavní jídlo:
I. Srbské žebírko, mačkaný brambor 104,-Kč
II. Kuřecí steak na ledovém salátku, tzaziky dip, výpek a pečené
americké brambory 109,-Kč
III. Vepřové medailonky na krémovém rizotu s listovým špenátem a
smetanou 109,-Kč
IV. Spaghetti Bolognese po vegetariánsku, se sójovou šunkou a vůní
vína, sypané parmazánem 99,-Kč
V. Bulgur s barevnou zeleninou a houbami shii-take, míchaný salátek
94,-Kč
Dezert:
Tvarohový jogurt s třtinovým cukrem a ovocem
20,-Kč (k hlavnímu jídlu)

ÚTERÝ:

Polévka:
Hrstová 10,-Kč (k hlavnímu jídlu)
(20,-Kč malá polévka, 35,-Kč velká)
Hlavní jídlo:
I. Hovězí Stroganoff s houbami a smetanou, rýže 109,-Kč
II. Holandský řízek, bramborová kaše, kyselá okurka
104,-Kč
III. Chicken Madras (Kuřecí kostky s ostrou čennajskou omáčkou),
plněná pšeničná placka sýrem, nebo rýže
104,-Kč
IV. Brokolicové smaženky s mačkaným bramborem a domácí tatarkou
ze zakysanky 99,-Kč
V. Řecká musaka zapečená s pohankou, lilkem a rajčaty 94,-Kč
VI. Francouzský quiche dle denní nabídky s velkým salátkem 89,-Kč
Dezert:
Zakysaná smetana s medovými švestkami 20,-Kč (k hlavnímu jídlu)

STŘEDA:

Polévka:
Dýňový krém 10,-Kč (k hlavnímu jídlu)
(20,-Kč malá polévka, 35,-Kč velká)
Hlavní jídlo:
I. Kuře na paprice dle pana Sapíka, zjemněné smetanou, domácí
těstoviny
104,-Kč
II. Losos na zelených fazolkách, s „majonézou“ s medvědím česnekem a
kapary, mačkané brambory 129,-Kč
III. Vepřová kotletka zapečená s pikantní zeleninou a nivou, opečený
brambor 109,-Kč
IV. Smažený květák s bramborem a domácí tatarkou 99,-Kč
V. Dýňový pilaf, blízkovýchodní rizoto, s houbami a modrým sýrem
94,-Kč
VI. Francouzský quiche dle denní nabídky s velkým salátkem 89,-Kč
Dezert:
Palačinka s ovocným tvarohem 20,-Kč (k hlavnímu jídlu)

ČTVRTEK:

Polévka:
Thajská nepálivá 10,-Kč (k hlavnímu jídlu)
(20,-Kč malá polévka, 35,-Kč velká)
Hlavní jídlo:
I. Kuřecí řízek v cornflakes, bramborová kaše a kyselá okurka 109,-Kč
II. Hovězí tažin, hovězí kostky v omáčce s voňavým kořením,
nakládaným citronem, ale i datlemi a meruňkami, kuskus 109,-Kč
III. Vepřová kotleta v silném výpeku, batátové pyré a máslové kapustičky
109,-Kč
IV. Grilovaný biftek z uzeného sýra na velkém salátu, dresing a opečené
toasty 99,-Kč
V.Španělská čočka, se zeleninou, bylinkami a drcenými rajčaty, volské
oko 94,-Kč
VI. Francouzský quiche dle denní nabídky s velkým salátkem 89,-Kč
Dezert:
Čokoládové řezy z červené řepy 20,-Kč (k hlavnímu jídlu)

PÁTEK:

Polévka:
Minestrone 10,-Kč (k hlavnímu jídlu)
(20,-Kč malá polévka, 35,-Kč velká)
Hlavní jídlo:
I. Kuřecí steak zapečený se šunkou a sýrem, výpek a opečené
brambory 109,-Kč
II. Kuřecí paličky marinované v harisse, citrónu a medu se salátkem
Coleslaw a opečeným bramborem 104,-Kč
III. Boloňské lasagne (klasické masové lasagne s vůní bazalky a vína)
104,-Kč
IV. Sýrové smaženky s mačkaným bramborem a ďábelskou tatarkou
99,-Kč
V. Košaří, egyptský pokrm původem od indických vojáků v uniformách britského impéria –
barevná směs čočky, rýže, cizrny a tenkých nudlí, přelitá voňavou rajčatovou omáčkou
94,-Kč
VII. Francouzský quiche dle denní nabídky s velkým salátkem
89,-Kč
Dezert:
Staročeský trhanec ze špaldové mouky s ovocným přelivem a
zakysankou 20,-Kč (k hlavnímu jídlu)